«Είναι μια σύνθετη περίπτωση αλλά είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση», υπογράμμισε αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Ελ. Βενιζέλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Αναφορικά με τη σύσκεψη για την υπόθεση του πλοίου Ελ. Βενιζέλος, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι «έχουνε γίνει οι κατάλληλες υποδομές και από τον ΕΟΔΥ και από την αντιπεριφέρεια Πειραιά η οποία έχει αρμοδιότητα». «Νομίζω ότι δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μια σύνθετη περίπτωση βεβαίως», συμπλήρωσε.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι κυρίως ψυχολογικά πιεσμένοι γιατί είναι περίπου ένα μήνα μέσα το καράβι οπότε αντιλαμβάνεστε την πίεση που έχουν που ταξιδεύουν όλη τη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «είναι 119 οι οποίοι νοσούν, ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους όμως δεν έχουνε βαριά περιστατικά εκτός των δύο που έφυγαν τις προηγούμενες μέρες». «Θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι υγιείς άνθρωποι από το απόγευμα σήμερα και τις επόμενες μέρες θα μείνουν για 14 μέρες καραντίνα, οι υπόλοιποι θα μείνουν εντός του πλοίου», διευκρίνισε.

Παράλληλα ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι «έχουν τακτοποιηθεί τα θέματα σίτισης, καθαρισμού και όλα αυτά τα οποία έχουν ανάγκη». «Το παρακολουθούμε, δεν μας ανησυχεί, έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες και νομίζω ότι σιγά -σιγά θα διευθετηθεί και αυτό το θέμα», εκτίμησε.

Ακόμη ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι «έχουν γίνει όλα τα test για το συγκεκριμένο πλοίο. 119 είναι θετικοί και οι υπόλοιποι όλοι ήταν αρνητικοί». «Οι Έλληνες οι οποίοι υπάρχουν θα μείνουν πάνω για να λειτουργεί το πλοίο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι μια σύνθετη περίπτωση αλλά από ότι κατάλαβα και από τον κ. Χαρδαλιά και από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ είναι ότι είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.