Στους τρόπους διασφάλισης της μη μετακίνησης των πολιτών στην επαρχία εν όψει Πάσχα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού έδωσε διευκρινίσεις για το τι ισχύει για τις μετακινήσεις με οχήματα δημόσιας χρήσης και με ΙΧ και σε ποιες περιπτώσεις ισχύουν εξαιρέσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της αποτροπής των μετακινήσεων των πολιτών που θέλουν να μεταβούν στην επαρχία για το Πάσχα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο, ενώ σχετικά με τους τρόπους που θα διασφαλιστεί αυτό, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

Mία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των διοδίων, αλλά αυτό δεν επαρκεί για να αποτρέψουμε κύμα μετακινήσεων προς την επαρχία.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν παραπάνω έλεγχοι σε οδούς προς την επαρχία, σε Στερεά Ελλάδα, στη βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και γενικότερα στις επαρχιακές οδούς.

Εκτός αυτού, μπορεί να υπάρχει περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ θα δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές.

Για τον κλάδο των οδηγών φορτηγών τόνισε ότι μπήκαν σε εξαιρέσεις προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτή η τροφοδοσία της χώρας.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα