Ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι χαρακτηρίζεται ως «best practice» από την παγκόσμια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο ο Οργανισμός σκέφτηκε περισσότερο την οικονομία και λιγότερο την παγκόσμια υγείας καθώς άργησε να ορίσει πανδημία για τον κορωνοϊό.

«Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στη μάχη με τον κορωνοιό. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε σε εγρήγορση, να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και του ίδιου του πρωθυπουγού» δήλωσε ο πρώην Επίτροπος.

Όσον αφορά τη στάση που κρατάει η Γερμανία ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Γεμανία να προβάλει την ευρωκεντρική της ιδεολογία με το να συνεισφέρει στο να αντιμετωπιστεί στην πράξη η πανδημία».

«Και στην οικονομική κρίση ο Γερμανία δεν στήριξε τις χώρες της Ευρώπης, όπως και στο προσφυγικό. Από το 2016 και μετά ξεκίνησαν κάποιες χώρες να ακολουθούν το δικό τους εθνικό δρόμο. Άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο να είσαι εθνικιστής. Αυτή η τάση επικρατεί σήμερα. Αισθάνονται πολλές χώρες πιο ασφαλείς πίσω από κλειστά σύνορα» συνέχισε ο ίδιος.

«Οι εννέα χώρες ορθώς εισηγούνται για το ευρωομόλογο. Θα πρέπει να δούμε το πώς διαμορφώνεται το τοπίο την επόμενη μέρα σε μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει. Το ευρωομόλογο είναι μόνόρομος για να στηριχθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορίας που είναι η ενότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα