Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο και φροντίζουν για την σωστή τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Σκαϊ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στην τήρηση των μέτρων βοηθάνε και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κοροναϊού είναι ανύπαρκτο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε τους αστυνομικούς «μικρούς ήρωες». Αναφέρθηκε στον Έβρο και δήλωσε ότι «ξεκινάμε την κατασκευή του φράκτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή». Υπενθύμισε πως 2.000 ένστολοι βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 σε νησιά.

Από αυτούς, όπως είπε ο υπουργός, όσοι επιστρέψουν θα ενταχθούν σε διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων τηρεί τους κανόνες. « Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα, στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, λόγω αγροτικών εργασιών κλπ.» ανέφερε ο υπουργός.

Για τα πρόστιμα και τους ελέγχους που γίνονται, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπενθύμισε πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς, αλλά τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. «Στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, αλλά να βγούμε νικητήριες από αυτή την περιπέτεια. Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος πολύ επιθετικός... Μέχρι να βρούμε το πραγματικού φάρμακο το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας » ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο υπουργός αποκάλυψε ότι χθές, Δευτέρα, αποφασίστηκε να κλείσουν δυο λαϊκές αγορές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και προειδοποίησε ότι «υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα». «Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις» πρόσθεσε. 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα