Ο συναγερμός παραμένει δεν λήγει, τηρείται στάση αναμονής, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την απομάκρυνση των μεταναστών στις Καστανιές μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει φόβος στα στρατόπεδα και στις στρατιωτικές σχολές διότι έχουν ληφθεί μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Σημείωσε ότι εκεί εκτυλίσσεται μια γιγαντιαία επιχείρηση αποτροπής, κυρίως από το Λιμενικό, σε όποιον επιχειρέι να εισέλθει με πλωτά μέσα και να περάσει στα νησιά. Η επιχείρηση αυτή φέρνει αποτελέσματα ως τώρα σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε και διατηρούμαστε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», σημείωσε

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί μεμονωμένα κρούσματα, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν επιβεβαρυμένο ιστορικό υγείας. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει φόβος στα στρατόπεδα και στις στρατιωτικές σχολές διότι έχουν ληφθεί μέτρα. Προσπαθούμε πάνω από όλα να τηρήσουμε ένα σκεπτικό προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον κορωνοϊό με διαρκείς παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα ενισχύουμε τις υποδομές συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι κινητοποιούνται μονάδες παραγωγής στο Στρατό προκειμένου να παράξουν αντισηπτικά και μάσκες.

Παράλληλα ανήγγειλε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα της μετάθεσης του χρόνου παρουσίασης στην Επιτροπή Απαλλαγών στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών των στρατευσίμων στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί αναβολή από την Υγειονομική Επιτροπή του Φρουραρχείου Αθηνών.