«Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες, είναι εκείνοι που πρέπει να μείνουν σπίτι, είναι οι πιο εκτεθειμένοι στο ιό» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Λιβάνιος εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «οι δήμοι μπορούν να εξυπηρετήσουν σε καθημερινές ανάγκες ηλικιωμένους ανθρώπους, πχ. ένας δημοτικός υπάλληλος να τους φέρει φάρμακα ή κάποια τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ».

Αναφορικά με την πολύ μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε σήμερα στον Κηφισό, ο κ. Λιβάνιος ξεκαθάρισε πως «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν, προφανώς εξακολουθούν να λειτουργούν επιχειρήσεις και δημόσιο, πρέπει να περιορίσουν το προσωπικό που μεταβαίνει στα γραφεία, να αξιοποιήσουν την τηλεργασία και να βρουν εναλλακτικούς τρόπους εργασίας».


Εκτίμησε δε πως πιθανόν πολλοί πήγαν σήμερα να παραλάβουν τις βεβαιώσεις από τις δουλειές τους.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και αύριο, ιδίως στην Αθηνών-Λαμίας, η κυβέρνηση θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα» πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας πως θα εκδοθούν και διευκρινιστικές οδηγίες και εγκύκλιοι.

«Πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες, μπορούμε μέσω τηλεργασίας να κάνουμε ένα μεγάλο μέρος των καθηκόντων μας, η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, πρέπει να την περιφρουρήσουμε για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ιταλίας. Θα πρέπει όλοι να αλλάξουμε και τις καθημερινές μας συνήθειες» τόνισε.

.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα