Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απείθαρχους πολίτες της χώρας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τις εξελίξεις απέναντι στην απειλή του κοροναϊού.

«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας εμμέσως ότι η κυβέρνηση εάν χρειαστεί θα «τραβήξει και το τελευταίο χαρτί» απέναντι στην «μάχη» να περιοριστούν τα κρούσματα του κοροναϊού..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του με όσους ανεύθυνα εξακολουθούν να μην λαμβάνουν μέτρα και να κυκλοφορούν άσκοπα, εκφράζοντας έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό δηλώνοντας ότι «αυτό δεν θα το ανεχτώ».

Δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του και με όσους σπεύδουν να ταξιδέψουν στα νησιά κάνοντας τις σχετικές συστάσεις.

Μάλιστα όπως άφησε να εννοηθεί εάν αυτό  επαναληφθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τότε δεν αποκλείεται να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

 

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

 Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

 Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

 Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα