Συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ του νυν και πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή το δώρο του Πάσχα και το αν αυτό θα καταβληθεί όχι λόγω κοροναϊού.

«Με ξεπερνάει»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανήλθε και απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο Χρήστος Σταϊκούρας -για λαϊκισμό, μαξιμαλισμό και έλλειψη υπευθυνότητας- σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη αλλά αν η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα «το ξαναλέμε. Να μην το διανοηθεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο βάζει πλάτη, όπως ποτέ δεν είχε διανοηθεί η ΝΔ να κάνει. Καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα, είναι έτοιμος να συνεισφέρει με τα στελέχη του όπου χρειαστεί αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις διεθνείς επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ωστόσο ότι «αν όμως για τον κ. Σταϊκούρα υπευθυνότητα σημαίνει να του επιτρέψουμε να αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, να μην ακυρώσει τις απολύσεις, να μην ενισχύσει ουσιαστικά την οικονομία και να κόψει το δώρο του Πάσχα για τους εργαζόμενους μάλλον δεν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης».

Μάλιστα σχολιάζει ότι τον «ξεπερνάει» η «ανάγκη για αυτό-επιβεβαίωση του κ. Σταϊκούρα», και τον κατηγορεί ότι «επιμένει να βρίσκει τρόπους να μας πει ότι το 1% είναι μεγαλύτερο από το 2,8%, αλλά και για να μας πείσει ότι πάμε καλύτερα από την Ευρώπη, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το 4ο τρίμηνο στην Ελλάδα είχαμε τη χειρότερη επίδοση».

«Με ανησυχεί»

«Με ανησυχεί ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε μια τόσο δύσκολη στιγμή αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα. Για το ότι θεωρεί δε, ότι η ΝΔ οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος στη χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω», συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος και καταλήγει:

«Απλά και κατανοητά λοιπόν: αν η κυβέρνηση θέλει να λάβει μέτρα για να ξεπεράσουμε την κρίση θα είμαστε παρόντες και παρούσες, όπως ποτέ καμία αντιπολίτευση δεν έπραξε. Αν θέλει να λάβει μέτρα ώστε εκμεταλλευόμενη την κρίση να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα και μαζί με αυτά και την οικονομία της χώρας που με τόσες θυσίες του ελληνικού λαού ορθοπόδησε, της το ξαναλέμε. Να μην το διανοηθεί».

Το υπεύθυνο πρόσωπο κατέρρευσε

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στην αρχική δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου «να μην διανοηθεί» η κυβέρνηση να κόψει το δώρο του Πάσχα, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντί να συνταχθεί με όλους τους Έλληνες στην πρώτη γραμμή αυτών των μαχών, διολισθαίνει ταχύτατα σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού.

Το υπεύθυνο πρόσωπο που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα κατέρρευσε εντός ελαχίστου χρόνου».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα