Στην απαγόρευση των απολύσεων, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.  Στόχος η προστασία των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο υπουργός έδωσε μάλιστα εντολή να μην δίνεται κανένα βοήθημα σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτό το διάστημα.

Στις 12 το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ανακοινώσουν τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υπουργός των Οικονομικών σημείωσε ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν σήμερα είναι τα δεύτερα που λαμβανονται, ενώ αναμένονται κι άλλα προσεχώς.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της ελληνικής οικονομίας, από τα σημερινά μέτρα -πακέτο δύο δισ.- «το ένα θα πάει στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στους αυτοαπασχολούμενους και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Το υπόλοιπο ένα δισ. σε 700.000 εργαζόμενους».