Έρχεται σε λίγες ημέρες- το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα - το gov.gr,  η ενιαία ψηφιακή «πύλη» της δημόσιας διοίκησης, όπου θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με το Δημόσιο. 

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που αποκάλυψε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, ο οποίος επισήμανε ότι η ανακοίνωση του gov.gr επισπεύδεται λόγω των εξελίξεων με τον κοροναϊό. 

Υπενθυμίζεται ότι με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Παραπολιτικά είχε αποκαλύψει όλο το σχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη για το λεγόμενο ψηφιακό ΚΕΠ. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το gov.gr στην αρχική του εκδοχή θα περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου, που παρέχονται ηλεκτρονικά, συν τρεις πρόσθετες υπηρεσίες που ψηφιοποιούνται για πρώτη φορά. 

Την υπεύθυνη δήλωση, την άυλη συνταγογράφηση και την εξουσιοδότηση, οι οποίες θα γίνονται με ένα «κλικ»  από το γραφείο ή την κατοικία μας, μέσω του υπολογιστή, ακόμα και του κινητού μας.

Περαιτέρω, όπως είπε, κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα είναι απευθείας διαθέσιμη στην πλατφόρμα του gov.gr, προκειµένου οι πολίτες να έχουν άµεση πρόσβαση σε αυτήν. 

Ο κ. Πιερρακάκης παρότρυνε στο τέλος τους πολίτες να ενημερωθούν για τους κωδικούς που διαθέτουν στο Taxis, καθώς μέσω αυτών θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του gov.gr.