Για την ατομική ευθύνη που έχει κάθε πολίτης απέναντι στην αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού αλλά και για το θέμα το εκκλησιών μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι «θα έπρεπε ήδη να έχουμε κλειστεί όλοι στα σπίτια μας και να βγαίνουμε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, καθώς αυτός είναι ο στόχος».

«Νομίζω ότι εν πολλοίς ο κόσμος αρχίζει να το καταλαβαίνει και να δείχνει και την ατομική υπευθυνότητα όπως πρέπει», υπογράμμισε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «η Ελλάδα πήρε πρώτη τα πιο προστατευτικά μέτρα», προσθέτοντας ότι «κράτος υπάρχει και αυτό που πρέπει να αποδείξουμε τώρα είναι ότι υπάρχει και ατομική υπευθυνότητα, ότι υπάρχει και λογική».

«Νομίζω ότι θα το καταφέρουμε και αυτό και παρά τα παρατράγουδα είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό», εκτίμησε ο κ. Ρωμανός.
Για το θέμα των εκκλησιών ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, επισήμανε πως «η ίδια η εκκλησία πρέπει να κάνει αυτά τα οποία μπορεί να κάνει και νομίζω ότι θα κάνει».

«Δεν κρίνεται η πίστη μας με βάση το αν θα πάμε αυτές τις μέρες ή όχι στην εκκλησία, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «εγώ άναψα το κεράκι μου αλλά το άναψα μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας να ανάψεις το κερί σου μόνος σου, δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να προσεύχεσαι, δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να είσαι πιστός αυτό το οποίο όμως κρίνεται τώρα είναι η πίστη μας στη ζωή, η πίστη μας στο να μην θρηνήσουμε αχρείαστα θύματα από αυτή την κατάσταση και η πίστη μας εν τέλει στο να αντέξει ένα σύστημα υγείας το οποίο έχει συγκεκριμένες δυνατότητες», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «στόχος είναι το όριο του συστήματος υγείας να το καθυστερήσουμε όσο μπορούμε, να ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα γίνεται, μέχρι τώρα έχουμε πάει πολύ καλά αλλά είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να πάμε ακόμα καλύτερα και να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά και να είμαστε ένα παράδειγμα φωτεινό στην Ευρώπη».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διχασμού, δεν υπάρχει καμία διαφωνία, λέμε τα αυτονόητα. Η εκκλησία είναι η πρώτη που θα υποστηρίξει τα αυτονόητα και δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε νερό σε μύλους παραλογισμού και διχασμού», δήλωσε.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι «είναι γελοίο να εργαλειοποιούμε ζητήματα που μας ενώνουν, και αυτό ενόχλησε χθες κάποιους ότι ενωθήκαμε και βγήκαμε στα μπαλκόνια για να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους αυτή τη στιγμή».



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα