«Από προχθές που έκλεισαν τα σχολεία 100 καθηγητές έχουν μπει ήδη μέσα (στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας) και κάνουν τηλεδιασκέψεις ή ετοιμάζουν μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριές τους», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Όπως ανέφερε «είναι κάτι το οποίο δοκιμάζεται και προφανώς θα αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα, είτε αφορούν σε δυσκολίες σύνδεσης, είτε στο γεγονός ότι δεν έχει κάθε παιδί πρόσβαση σε υπολογιστή, ούτε κάθε σπιτικό έχει ίντερνετ. Αυτό το δίνουμε σαν επιλογή, έτσι ώστε και τα παιδιά να έχουν την ψυχολογική στήριξη αυτόν τον καιρό, που θα είναι στο σπίτι, και βέβαια μια συμβουλή, αν χρειαστούν από τον εκπαιδευτικό, που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους».

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν σκέψεις για τους μαθητές, που δεν διαθέτουν ίντερνετ στο σπίτι τους, για οικονομικούς λόγους, η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε: «Γίνονται ήδη πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν θα ήθελα να κάνω μια ανακοίνωση όταν ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλω να κάνω εξαγγελίες, όταν δεν έχω το συγκεκριμένο κομμάτι ήδη εξασφαλισμένο.»

Σχετικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είπε ότι η το υπουργείο Παιδείας κάνει «σενάρια και για την πιθανή παράταση του σχολικού έτους και για πιθανή μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών. Αυτή τη στιγμή όμως, με τις ημερομηνίες, που έχουμε, δεν θα χρειαζόταν να αλλάξουν οι ημερομηνίες των εξετάσεων.»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη