Έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό -γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό- να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του για δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κοροναϊού.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική. Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν. Σας ευχαριστώ.»
Και συνέχισε: «Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας».

Να σημειωθεί πως οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κοροναϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», είπε ο Β. Κικίλιας σε σύντομη δήλωσή του σήμερα στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε το χρέος μας, θα ενεργήσουμε με κάθε τρόπο και θα πάρουμε κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλη την κοινωνία να γίνει τείχος προστασίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.