Τη λήψη νέων μέτρων εάν υπάρξει εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα ανήγγειλλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», o υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι «εάν υπάρξει κλιμάκωση της εξάπλωσης στην κοινότητα, θα ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία θα αφορούν και άλλες επιχειρήσεις, που υπάρχει συνάθροιση του κόσμου».

Πρόσθεσε ωστόσο, πως δεν υφίσταται ακόμα λόγος ενεργοποίησής τους.

Μιλώντας για το πεδίο της οικονομίας, ο υπουργός έκανε λόγο για μέτρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά με τα πρώτα, θα αφορούν συγκεκριμένους κλάδους, «γεωγραφικά μέτρα όπου πήρε χαρακτήρα πανδημίας ο ιός αλλά και μέτρα γενικά σε εθνικό επίπεδο».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό κομμάτι, αναμένεται «χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων εξαιτίας της επιβράδυνσης που θα προκληθεί στην οικονομία». Υπογράμμισε μάλιστα, πως η λογική της μεγαλύτερης χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων θα αφορά όλη την Ευρώπη.

Η εκκλησία και οι συστάσεις της πολιτείας

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, με αφορμή και τις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του.

«Τα θρησκευτικά ζητήματα έχουν μια λεπτότητα διότι αφορούν θέματα συνείδησης. Και η εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών. Σύσταση της πολιτείας είναι οι πιστοί να απέχουν από μαζικές συναθροίσεις» επισήμανε, λέγοντας πως σε αυτό το στάδιο μπορεί να υπάρχει ατομική άσκηση της θρησκευτικής συνείδησης.

«Αναμένουμε και η ίδια η εκκλησία ότι θα δώσει ανάλογες οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Επιπλέον, σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε χθες η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «έγιναν όλες οι μέθοδοι για να υπάρξει φύλαξη των παιδιών και ταυτόχρονα να μην υπάρξει απόλυτος μηδενισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα».