«Η οικονομία θα δεχθεί, προφανώς, ένα πλήγμα το οποίο ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Γι’ αυτό και πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειές του», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, «έχει ήδη ανασταλεί η πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν καθοριστικά. Και από σήμερα, θεσπίζουμε ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με παιδιά έως 15 ετών. Το κράτος θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος της. Το βάρος της, όμως, οφείλουμε να το μοιραστούμε όλοι, κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι». 

Σύντομα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός,  θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

«Θα σταθούμε διπλά στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, παρέχοντας ρευστότητα κι αμβλύνοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση του τζίρου», τόνισε, προσθέτοντας πως ότι μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχω ζητήσει αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στους δημοσιονομικούς στόχους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι έκτακτες δαπάνες. Θεωρώ δεδομένο ότι αυτό θα γίνει και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει γρήγορα ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει τα κράτη-μέλη της.