Αναλυτικότερα, ο κ. Μπογδάνος, από το βήμα της Ολομέλειας, επεσήμανε πως «σ’ αυτόν τον ακήρυκτο, υβριδικό, μετανεωτερικού χαρακτήρα πόλεμο, γιατί περί αυτού εντέλει πρόκειται, τα πυρομαχικά δεν έχουν μόνο υλική υπόσταση».

«Πυρομαχικά είναι επίσης και τα μέσα, οι δράσεις και οι ενέργειες ψευδούς προπαγάνδας από την τουρκική πλευρά, που έχουν ως στόχο να πληγεί η διεθνής εικόνα της Ελλάδας, να αμφισβητηθεί η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, τη νομιμότητα και τη φιλελεύθερη δημοκρατία, να υπονομευθεί το ηθικό των Ελλήνων στα σύνορα και την ενδοχώρα, να τρωθεί η εθνική ενότητα, η απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτροπή κάθε επιβουλής», διεμήνυσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Ο κ. Μπογδάνος παρέθεσε όλες τις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την ανακοίνωση του κόμματος και δημοσιεύματα των ΜΜΕ που πρόσκεινται σ΄ αυτό, σχολιάζοντας ότι «Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι, αφενός συστηματικής αναπαραγωγής της τουρκικής προπαγάνδας και αφετέρου συστηματικής υπονόμευσης των ελληνικών θέσεων και δράσεων που παίζεται με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, από βουλευτές, στελέχη του κόμματος και φίλα προσκείμενους σ’ αυτό. Είναι απολύτως σαφές: Η υπαρκτή, υγιής, πατριωτική, μη συμπλεγματική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αποστασιοποιηθεί από όλους εκείνους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν μέχρι και το εθνικό συμφέρον σ’ αυτή την κρίσιμη περίσταση στον βωμό του μικροκομματισμού και της ιδεοληπτικής τύφλωσης. Ναι στην υπεύθυνη και τεκμηριωμένη κριτική, και τη δημοκρατική πολυφωνία. Καμία όμως πολιτική κάλυψη σε όσους με ψεύδη και συκοφαντίες υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».

Παράλληλα, επεσήμανε την επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεμπρόστιασε διεθνώς τα τουρκικά ψέματα. «Καταφέραμε να καταστήσουμε το ζήτημα ευρωπαϊκό, και αφαιρέσουμε αποτελεσματικά κάθε πρόφαση από όσους εταίρους μας τυχόν θα ήταν πρόθυμοι να την αναζητήσουν» τόνισε.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στα πρακτικά:

-Τις δηλώσεις των βουλευτών Βαρεμένου και Μάρκου περί δήθεν παραστρατιωτικούς στον Έβρο, οι οποίοι κατά τον κ. Βαρεμένο, δρουν για να προστατεύσουν τις παράνομες βίλες τους.

-Τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτση ότι δήθεν «η επίτροπος εσωτερικών της Ε.Ε. αποκάλυψε ότι η Ελλάδα δεν έχει θέσει καν ζήτημα διαμοιρασμού των βαρών με μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.»

-Τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζη που χωρίς αιδώ συνδέει την παρουσία των δυνάμεων της Αστυνομίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ένα νεκρό κοριτσάκι στην Λέσβο, θύμα των διακινητών.

-Την ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα εντός εισαγωγικών «ρεπορτάζ» της Αυγής, της ΕΦΣΥΝ και του Documento του Κώστα Βεξαβάνη που αναπαράγουν την ψευδή τουρκική προπαγάνδα για νεκρούς από ελληνικά πυρά.

-Τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση στην Αυγή ότι η ελληνική κυβέρνηση «σκηνοθετεί έναν πόλεμο στο Έβρο».

-Σειρά ανώνυμων λογαριασμών του twitter που αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα και – ω του θαύματος! – τυγχάνει να στηρίζουν πολιτικά με συστηματικό τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Τις αναρτήσεις του Δημήτρη Ραπίδη, πρώην συνεργάτη του Δημήτρη Παπαδημούλη, πρώην μέλους της γραμματείας Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτή της Bridging Europe που έβγαζε με τις δημοσκοπήσεις της στην Αυγή προεκλογικά μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με 6%, αλλά και ιδρυτικού μέλους του Model of the European Union Studies του πανεπιστημίου Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναπαράγει συστηματικά την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν νεκρών, ξυλοδαρμών, παραστρατιωτικών, απομόνωσης της Ελλάδας από τη διεθνή κοινότητα.