Να δώσει εξηγήσεις κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης από το υπουργείο Εξωτερικών μετά από το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, παρομοίασε τις εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με «αυτά που έκαναν οι Ναζί».

«Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα διαδίδοντας fake news αλλά η καλύτερη απάντηση είναι αυτή που έδωσε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο που επεσήμανε πως ουδεμία σχέση υπάρχει αλλά και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιοι παραλληλισμοί για επικοινωνιακούς λόγους» δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα των New York Times για μυστικό κέντρο κράτησης στο χωριό Πόρος, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης. Εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι, το ευρωπαϊκό δίκαιο και δεν είναι τίποτα κρυφό». Επανέλαβε ταυτόχρονα με ευθεία αναφορά και στις ψευδείς ειδήσεις για θύματα ότι «πρόκειται για μια οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα» με διάδοση fake news.