Την απόφαση να κλείσουν προσωρινά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, αιτιολόγησε ο Υφυπουργός Πιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης, με ανάρτησή του στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Διγαλάκης γράφει χαρακτηριστικά:

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και βασιζόμενοι στις επιστημονικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, αποφασίσαμε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών με φυσική παρουσία ως μέσο πρόληψης, ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου.

Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά στη διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.

Αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι η εξ’ αποστάσεως), καθώς και η λειτουργία χώρων συνάθροισης, όπως εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ. Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα συνεχίσει να διενεργείται.

Όλοι μαζί συντονισμένα και ο καθένας ξεχωριστά, με ψυχραιμία και συνείδηση της ατομικής ευθύνης, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τα μέτρα υγιεινής που συνιστά ο Ε.Ο.Δ.Υ και προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.