Για τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Είναι καιρός να δούμε σοβαρά πώς η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την πίεση στην ανάπτυξη που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης», ανέφερε.

«Χρειαζόμαστε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση», είπε απαντώντας στην ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου. «Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε εντός των δυνατοτήτων μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είχαμε κανένα θάνατο μέχρι τώρα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα εξαπλωθεί. Ασφαλώς ο συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος, αλλά αυτό είναι και ένα θέμα ταχύτητας. Κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να εκτιμήσει την δική του ιδιαίτερη κατάσταση και να αντιμετωπίσει το ζήτημα με αμεσότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Εκεί που νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερη την ευρωπαϊκή αντίδραση είναι στο θέμα μετριασμού των οικονομικών συνεπειών αυτής της έξαρσης».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όριά της και «είναι καιρός να δούμε σοβαρά πώς η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την πίεση στην ανάπτυξη που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης. Οπότε εκεί που αναμένω περισσότερο ευρωπαϊκό συντονισμό είναι καθαρά στον χρηματοπιστωτικό και οικονομικό τομέα. Ελπίζω ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι πιο προνοητική αναφορικά με τον περιορισμό της οικονομικής ζημιάς που θα προκύψει αναπόφευκτα ως συνέπεια αυτής της έξαρσης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.