Την ώρα που σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση καταρρίπτει καθημερινά με στοιχεία το όργιο προπαγάνδας και fake news που έχει ξεκινήσει από την Άγκυρα η οποία αφού ώθησε χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κουνάει το «δάχτυλο» στην Ελλάδα μιλώντας ακόμη και για νεκρούς, ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υιοθετεί τις τουρκικές απόψεις .

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως υιοθετούνται οι τουρκικές δηλώσεις για νεκρό πρόσφυγα από ελληνικά πυρά.

«Η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται» αναφέρει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο την προσφυγική κρίση.

«Στα νησιά εκτεταμένα πογκρόμ κατά των προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων, εθελοντών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς. Έλληνες αλλά και ξένοι πολίτες κινδυνεύουν. Αποθήκες αλληλεγγύης, αυτοκίνητα, κατοικίες πυρπολούνται..

Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι νόμοι που τα κατοχυρώνουν καταλύονται.

Η δικαιοσύνη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων» αναφέρεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ζητά να στηθούν «οδοφράγματα αλληλεγγύης. Να ορθωθούν κυματοθραύστες ενάντια στα απειλητικά κύματα του φασισμού».

Η κυβέρνηση ξεσκεπάζει την τουρκική προπαγάνδα
Εν τω μεταξύ, την τουρκική προπαγάνδα για το μεταναστευτικό ξεσκέπασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι μόνο το 4% των μεταναστών στον Εβρο προέρχονται από τη Συρία, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδικάζει την τακτική της Τουρκίας.

Ο υπουργός Επικρατείας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για νεκρούς ή τραυματίες μετανάστες από πυρά ελλήνων αστυνομικών στα σύνορα, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις από τη γειτονική χώρα.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ανθρωπιστική κρίση έχει προκληθεί για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφερόντων, επικαλούμενος και τα βίντεο που έχουν εξεταστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι συνοδεύουν τους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα.

«Ο Ερντογάν παροτρύνει τους μετανάστες»
«Οι Τούρκοι στέλνουν μηνύματα στους μετανάστες αναφέροντάς τους ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο Ερντογάν, μάλιστα, παροτρύνει μετανάστες να πηγαίνουν στα σύνορα και σαν να μην φτάνει αυτό, απειλεί την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Η πλειονότητα των συγκεντρωμένων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.