Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Απ’ ό,τι φαίνεται στην περίπτωση των καταγγελιών του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή, για τη συνάντηση με Παπαγγελόπουλο-Παππά στο Μαξίμου και τις παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού για λογαριασμό του εκδότη κ. Γιάννη Φιλιππάκη, ο πανικός οδηγεί σε παγίδες και αυτοδιαψεύσεις.

Ο κ. Φιλιππάκης στο έγγραφο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή παρουσιάζοντας το χρονολόγιο της αντιδικίας και των συναντήσεων με αφορμή τη διαμάχη με την πλευρά Μιωνή, αναφέρεται σε μια συνάντηση παρουσία του Νίκου Παππά.

Πρόκειται για συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στις 15/5/2018 (όπου μετείχαν επίσης ο ίδιος, ο κ. Παπαγγελόπουλος εκπρόσωπος του κ. Μιωνη καθώς και τρίτος «εγγυητής»). μετά την υπογραφή του συμφωνητικού (18/3/18), με σκοπό την τήρηση των δεσμεύσεών του!

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι είχε γίνει και μια συνάντηση στο Μαξίμου κατόπιν πρόσκλησης του κ. Παππά στις 24/11/15. Εδώ όμως τα πράγματα αρχίζουν και μπερδεύουν….

Και αυτό διότι ο κ. Φιλιππάκης στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 26/2/2020, δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή, αναφέρεται σε μία συνάντηση στο Μαξίμου που έγινε, μετά από πρόσκληση Παππά, στις αρχές Μαΐου του 2016.

Επίσης περιγράφει άλλη μια συνάντηση και πάλι στο γραφείο του Νίκου Παππά, που έγινε το 2018 και οδήγησε στην υπογραφή του συμφωνητικού.

Άρα μια συνάντηση που προφανώς έγινε πριν την 18/3/18.

Επίσης ο κ. Παπαγγελόπουλος στην δήλωση του της 26/2/20 αναφέρει: «πριν 4 χρόνια (δηλ το 2016) με παρακάλεσε ο Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με Μιωνη» και συνέχιζε λέγοντας ότι «τον Φιλιππάκη τον είχα γνωρίσει πρόσφατα».

Προσέθεσε μάλιστα ότι «πριν 2 χρόνια (δηλ το 2018) πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση όπου συμμετείχαν Παππάς, ο ίδιος, Φιλιππάκης, εκπρόσωπος του κ. Μιωνη και άλλοι...»

Εδώ προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

Πότε τελικά έγινε η συνάντηση με τη συμμετοχή όλων, των εμπλεκομένων; Πριν την υπογραφή του συμφωνητικού όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος και ο Φιλιππάκης του…. Φεβρουαρίου ή μετά το συμφωνητικό όπως λέει ο Φιλιππάκης του… Μαρτίου;

Γιατί δεν περιγράφονται στο έγγραφο που έστειλε στην Επιτροπή οι συναντήσεις του 2016 και του 2018, τις οποίες επιβεβαιώνει ο Παπαγγελόπουλος και ο Φιλιππάκης του… Φεβρουαρίου; Το ξέχασε ή το μετάνιωσε; Πότε έγινε τελικά η συνάντηση στο Μαξίμου και ποιοι συμμετείχαν;

Συμμετείχε ο Παππάς σε κοινή σύσκεψη και αν ναι πότε; Το 2015, το 2016 ή το 2018; Γιατί ο Φιλιππάκης σήμερα αυτοδιαψεύδεται; Ποιον προσπαθεί να καλύψει, τι και ποιον φοβάται; Μήπως διαψεύδει τον Παπαγγελόπουλο;

Γιατί ο κ. Φιλιππάκης κάνει αναφορά στη συνάντηση τον Μάιο 2018 και ενώ είχε υπογραφεί το συμφωνητικό; Γιατί να συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Παππάς αφού είχαν ήδη ρυθμιστεί οι διαφορές - άρα είχε επιτευχθεί ο σκοπός της πρόσκλησης του από τον Παππά - και μάλιστα εγγυόταν τη συμφωνία τρίτο πρόσωπο;

Τα έξοδα, η αυτοδιάψευση και οι εγγυητές των δικαστικών διευθετήσεων…

Το πιο κρίσιμο όμως στοιχείο που προκύπτει από το χρονολόγιο που έδωσε ο κ, Φιλιππάκης στην Επιτροπή, αφορά τον ισχυρισμό Μιωνή ότι στη συνάντηση που έγινε το 2016 στο Μαξίμου ( και την οποία αν και αρχικά επιβεβαίωσαν οι κ κ. Φιλιππάκης και Παπαγγελόπουλος με τις δηλώσεις τους, ο εκδότης της Δημοκρατίας αυτοδιαψεύδεται μετατοπίζοντας την πρώτη ημερομηνία συνάντησης το 2015 και τη δεύτερη το 2018) ο κ. Παππαγελόπουλος του ζήτησε να δώσει και χρήματα για τα έξοδα του κ. Φιλιππάκη τα οποία σε επόμενη συνάντηση καθορίστηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το χρονολόγιο του κ. Φιλιππάκη η πρώτη συνάντηση έγινε το 2015 (υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος και ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πει αρχικά για το 2016) στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από προτροπή του κ. Παππά με σκοπό τον συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή.

Όπως όμως αναφέρει και ο ίδιος ο κ. Φιλιππάκης στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Επιτροή, η εταιρεία του είχε δικαιωθεί καθώς ο κ Μιωνής είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2014 να πληρώσει δικαστικές δαπάνες για την απόρριψη της προσφυγής του για «παραβίαση της συμφωνίας σιωπής» , τις οποίες μάλιστα και κατέβαλε.

Άρα για ποιο λόγο έγινε η συνάντηση για συμβιβασμό αφού η πλευρά Φιλιππάκη είχε δικαιωθεί; Και κυρίως - έστω εάν είναι αληθές ότι η συνάντηση έγινε το 2015 και όχι το 2016 που παραδέχθηκε και ο κ Παπαγγελόπουλος δημοσίως - για ποιο λόγο ζητήθηκαν από τον κ Μιωνή έξοδα που είχε κάνει ο κ. Φιλιππάκης, αφού το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον κ. Μιωνή στην καταβολή δικαστικής δαπάνης;

Προφανώς κάτι δεν κολλάει σε όλη αυτή την ιστορία. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που ενώ ο Νίκος Πάππας κατέθετε χθες στην Επιτροπή πως "οι ρυθμίσεις του roadmap Μιωνή - Φιλιππάκη είναι απαράδεκτες και πρέπει να κληθούν αυτοί που το υπέγραψαν να εξετασθούν διότι αναφέρονται σε πράξεις της ελληνικής Δικαιοσύνης με το έγγραφό του που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο Γιάννης Φιλιππάκης, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του τέως υπουργού και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Γιάννης Φιλιππακης αποκάλυψε πως στις 15/5/2018 δηλαδή 2 μήνες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού - roadmap (19-3-2018) που αναφερόταν σε πράξεις αρχειοθέτησης κακουργημάτων, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Παππά παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κι εκπροσώπου του επιχειρηματία Μιωνη με θέμα «τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού».

Και εδώ έρχεται το πιο κρίσιμο ερώτημα από όλα: Δηλαδή οι κ.κ. Παππάς και Παπαγγελόπουλος θα εγγυούνταν την ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση ως προς τη λίστα Λαγκάρντ;

Μήπως αυτή είναι η πιο αδιάψευστη παραδοχή ότι οι κ.κ Παππας και Παπαγγελόπουλος από κοινού παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοικτών ποινικών υποθέσεων;