Υψηλό το φρόνιμα των κατοίκων στον Έβρο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφθηκε χθες τις  εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων στο νομό.

Η κ. Κεραμέως μεταφέροντας το κλίμα είπε πως συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Αναφορικά με τον κοροναϊό και την λειτουργία των σχολείων είπε πως το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας
Υγείας. Τόνισε πως δεν υπάρχει σκέψη για επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς με τα σημερινά δεδομένα και ανέφερε πως μαθητές που είναι σε αυτοαπομόνωση δεν καταχορίζονται οι απουσίες τους έως 14 ημέρες.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας, τόνισε πως υπάρχει λύση για το πώς θα καλυφθεί η ύλη στα σχολεία που έχουν κλείσει για 14 ημέρες αλλά και για το εάν θα χρειαστεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για μεγαλύτερο διάστημα.

Ερωτηθείσα για τις σχολικές εκδρομές είπε πως μέχρι στιγμής απαγορεύονται οι εκδρομές στο εξωτερικό αλλά όχι στο εσωτερικό, εάν όμως κρίνει ο ΕΟΔΥ ότι πρέπει να απαγορευτούν, αυτό θα γίνει.