Συνάντηση με κορυφαία στελέχη της TUI, του μεγαλύτερου παγκόσμιου ταξιδιωτικού Ομίλου, είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία παρά τη ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) προκειμένου να έχει επαφές με φορείς και με παράγοντες του τουρισμού.

«H στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού προχωράει και υλοποιείται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Η Γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα. Περίπου 4 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο και το 2018 άφησαν 2,8 δις ευρώ», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

br


ΔΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ακόμη εξήγησε πως αποφάσισε να παρευρεθεί στο Βερολίνο, θέλοντας να περάσει ένα διπλό μήνυμα: «Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας προς τη γερμανική αγορά παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ και δεύτερον, ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τη δυναμική του πορεία», είπε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Sebastian Ebel, μέλος του ΔΣ του Ομίλου και CEO Hotels & Resorts, την Helen Caron, Διευθύντρια Purchasing της TUI Group και την κυρία Antonia Bouka, Head of Public Policy-Destinations.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν.

Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον κ. Pawel Niewiadomski, Πρόεδρο του ECTAA, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών, με τον οποίο έθιξαν τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου ώστε να καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις.

br3

Ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο του Ομίλου, Norbert Fiebig, τον CEO, Dirk Inger, το Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού, Volker Adams και την Verena Gross johann, Διευθύντρια Events, Σεμιναρίων και Μάρκετινγκ, με τους οποίους συζήτησε για τους τρόπους που μπορεί να παραμείνει σταθερό το τουριστικό πρόγραμμα ενώ ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020 και, συγκεκριμένα, στο Costa Navarino.

UPD
ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΑΪΟ
Κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Thomas Bareiß, συμφώνησαν στην ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του τουρισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και χάραξης κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν εκτενώς για τις δυνατότητες ενίσχυσης του τουριστικού τομέα ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία, όπως και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Bareiß συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το έργο της και υπογράμμισε την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Norbert Barthle, υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο οποίος χαιρέτισε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού επισήμανε τη σημασία της γερμανικής αγοράς και ειδικά της τουριστικής για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στις πολιτικές που αναπτύσσει το Υπουργείο προκειμένου η Σαντορίνη καταστεί πρότυπο βιώσιμου προορισμού, καθώς και στην καμπάνια «Plastic-Free Σαντορίνη».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Group Director Commercial Airport Relations & Groundhandling Procurement της Condor Airlines, Bernd Bechtel και με τον Commercial Director, Marketing & Sales της εταιρείας, Paul Schwaiger, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 150 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα, σε 16 προορισμούς.
Τόνισαν δε ότι «δε θα μειωθούν οι πτήσεις προς τη χώρα μας» και πως «συνεχίζεται η καμπάνια προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό».


ΛΜ