«Είναι απόλυτα σωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέπει σε όσους παράνομα θέλουν να εισέλθουν στα σύνορά μας. Η ισχυρή παρουσία του στρατού, της Αστυνομίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής αποτρέπει αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κος Χρήστος Μέτιος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τζένο, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λάμπρο Καλαρρύτη LIVE από τις Φέρες του Έβρου.

Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα ανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας ο Χρήστος Μέτιος επεσήμανε: «Όσοι μετανάστες δεν μπορέσουν να απωθηθούν ώστε να μην έλθουν στο έδαφός μας, συλλαμβάνονται και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί όλο την προηγούμενο διάστημα βλέπαμε ανθρώπους να μετακινούνται, αυτό έχει περιοριστεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Θέλω να εκφράσω και εγώ την μεγάλη μου ικανοποίηση και συγχαρώ και να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται».

«Η γεωγραφική θέσης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης ακόμα περισσότερο είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Έχουμε σύνορα με δύο χώρες, είμαστε στη διασταύρωση και χερσαίων δρόμων, εδώ και 2.000 χρόνια η Εγνατία οδός ήταν ένας τέτοιος δρόμος που ένωνε αλλά και θαλάσσιων δρόμων», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και τις προσπάθειες της περιφερειακής Αρχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο Χρήστος Μέτιος ανέφερε: «Ο τόπος μας μπορεί να έχει ιστορία, να έχει σπουδαίο παρελθόν, να έχει μια προνομιούχο γεωγραφική θέση πρέπει όμως να παίξει και ένα ρόλο σημαντικό που είναι το μέλλον, και είναι η ανάπτυξη. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και εκεί πάνω θα επικεντρώσουμε όλη μας την προσπάθεια».