Εξαιρετικά αποτελεσματική η κίνηση του πρωθυπουργού να φέρει στον Έβρο την ηγεσία της ΕΕ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα
Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη των ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, η κ. Μπακογιάννη είπε:

 «Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Κατάφερε να φέρει τις τέσσερις κεφαλές της Ευρώπης στον Έβρο, τους έδειξε επί τόπου τι πραγματικά συμβαίνει πράγμα το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Είναι βέβαιο ότι οι δηλώσεις που έκαναν έχουν έναν τελείως διαφορετικό τόνο από αυτόν ο οποίος υπήρχε μέχρι τώρα, και είναι επίσης βέβαιο ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες έχει πάρα πολύ αλλάξει υπέρ ημών»

Και συμπλήρωσε:« Είναι βέβαιο ότι θα δεχτούμε μια πολύ σημαντική βοήθεια και οικονομική και από πλευράς υλικού και ανθρώπινου δυναμικού αλλά το πρόβλημα για να λυθεί ουσιαστικά θα πρέπει πραγματικά η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή ουσιαστική και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Το κλίμα είναι πολύ πιο ώριμο απ’ ότι ήταν στο παρελθόν άρα αυτό από μόνο του είναι ένα καλό βήμα»

Αναφορικά με τις διεθνείς συναντήσεις τόνισε: 

« Αυτή η βδομάδα όπου θα γίνουν οι συναντήσεις θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες για να μπορούμε από εκεί και πέρα να καθορίσουμε και να δούμε και πως εξελιχθεί η ευρωπαϊκή πολιτική. Γιατί αυτή τη στιγμή η Ευρώπη θα προσεγγίσει τον Ερντογάν φιλικά, το παιχνίδι έχει ανοίξει πάρα πολύ. Θα εξαρτηθεί τι είδους συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί στο Ιντλιμπ γιατί είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν αντέχει άλλα φέρετρα. Σε μια κοινωνία η οποία έχει κουραστεί και σε μια οικονομία η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αυτός είναι ένας λόγος για την αύξηση των ροών»

« Η Ελλάδα είναι η ασπίδα για το μεταναστευτικό αλλά δεν φτάνει. Καλοί είμαστε για να είμαστε ασπίδα αλλά πρέπει από την άλλη μεριά η Ευρώπη να ακολουθήσει μια πολιτική στην οποία καταρχήν να διευκολύνει τις επιστροφές. Πρέπει να υπάρξουν επιστροφές ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν κανένα προσφυγικό προφίλ. Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τους ταλαιπωρημένους μετανάστες αλλά είναι αδύνατον δυστυχώς, ούτε η Ελλάδα ούτε βεβαίως η Ευρώπη, να φιλοξενήσει την παγκόσμια φτώχεια»

Για τη θέση του κ. Τσίπρα η η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είπε: 

«Ακολουθεί μια πολιτική, αυτή τη στιγμή, υποστηρικτική σε αυτή την πολιτική την οποία κάνει η κυβέρνηση, και ορθώς το κάνει, και σε τελική ανάλυση είναι προς όφελος της χώρας μας για ένα τέτοιο θέμα το οποίο πραγματικά είναι μια ασύμμετρη απειλή να μην «σκοτωνόμαστε» στα κανάλια αλλά να «σκοτωνόμαστε» με αυτούς που πραγματικά έχουμε πρόβλημα και αυτοί είναι οι αντίπαλοι»

 
        Υπενθυμίζουμε οτι τα Παραπολιτικά 90,1 σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου, εκπέμπουν ζωντανά από τις Φέρες του Έβρου και τον Sferikos 99.3.