Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου. Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων από την κυβέρνηση ενώ, παράλληλα... υπεραμύνθηκε της στάσης της Νεολαίας του που ζήτησε να μπούνε οι πρόσφυγες στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος να «βάλει πλάτη» και ζήτησε -μεταξύ άλλων- σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ορθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα, εφόσον υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, ωστόσο επέκρινε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή φιέστα με τους Ευρωπαίους» που φέρουν ευθύνες για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως υπάρχει γεωπολιτική απειλή εκ μέρους της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφυρίζει κλέφτικα». Η Αθήνα έπρεπε να απειλήσει με βέτο την ΕΕ, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε πιο διεκδικητική πολιτική έναντι της ΕΕ.

Τέλος, για τη δική του απουσία, επισήμανε ότι δεν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός αυτή την ώρα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο προσφυγικό στην περίοδο της διακυβέρνησής του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στον Εβρο και τα νησιά.