Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη προκάλεσε δημοσίευμα ιστοσελίδας με τίτλο «Καστανιές: οικογένειες στέλνουν γυναίκες και παιδιά στα μετόπισθεν για καλό και για κακό». Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά και την δήλωση διάψευσης του δημάρχου Ορεστιάδας. Η παραγγελία δόθηκε στην κρατική ασφάλεια Αθηνών.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο ανέφερε ότι εκκενώνονται χωριά του Έβρου από τους Έλληνες κατοίκους τους, η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές ψευδείς αναρτήσεις που αναπαράχθηκαν από δεκάδες ιστολόγια και σελίδες στο Facebook διαψεύστηκαν από την πρώτη στιγμή σύμφωνα και με έγκυρες πηγές του parapolitika.gr. Πιο συγκεκριμένα, έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα σε τοπικά αλλά και εθνικής εμβέλειας ενημερωτικές ιστοσελίδες που ήθελαν την εκκένωση του χωριού εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων προσφύγων που καταφθάνουν στα ελληνικά σύνορα