Ενημέρωση, αλλά και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα σχέδια και τις ενέργειες της Ελλάδος μετά και την «βόμβα» Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες που βρίσκονταν στην Τουρκία.

 Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν,  για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας.
Ο Πρωθυπουργός αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής και σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, μίλησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

 Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.