Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την αναβολή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην Πάτρα ζητά ο Κώστας Πελετίδης.

Χθες, σε έκτακτη συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι μετά την επιβεβαίωση και τρίτου κρούσματος κορωνοϊού αποφασίστηκε η αναβολή κάθε καρναβαλικής δραστηριότητας, σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Πάτρας σημείωσε ότι έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για το καρναβάλι στην πόλη του «τόσο από το δήμο, όσο από τους επαγγελματίες αλλά και από τα groups που θα μετείχαν».

Ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι αυτή η αναβολή θα έχει «σημαντική επίπτωση» στα οικονομικά δεδομένα της πόλης και ζήτησε από την κυβέρνηση «να ληφθούν μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων».

Ακόμα, ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις τον προσεχή Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται, ότι το καρναβάλι στην Πάτρα μετρά σχεδόν δύο αιώνες ζωής.

Δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετέπειτα στην διάρκεια του εμφυλίου.

Δήμαρχος Ρεθύμνου : Ζημία περί τα 12 εκ. ευρώ από την αναβολή του καρναβαλιού

Οικονομική ζημία της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει το Ρέθυμο ύστερα από την αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σύμφωνα με τον Γιώργο Μαρινάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Ρεθύμνου υποστήριξε ότι η ζημία από την αναβολή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην πόλη του κυμαίνεται περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αφορά τους τζίρους των επιχειρήσεων.

Διαφώνησε με το μέτρο έκτακτο κυβερνητικό μέτρο, λέγοντας πως «η μαζική μεταφορά ανθρώπων που συγχρωτίζονται σαν σαρδέλες είναι στα μέσα μεταφοράς και μάλιστα στα κλειστά, όπως το αεροπλάνο και το μετρό. Ξεκινάνε τα μέτρα από υπαίθριες εκδηλώσεις, για να κάνουν ένα θεαματικό μέτρο που εύχομαι να πιάσει τόπο».

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν προτίθεται να παραβεί την απόφαση μια και «όταν η πολιτεία διαλέγει ένα μέτρο, δεν πρόκειται να κάνουμε ανταρσία».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο πως με την αναβολή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού «αφυδατώνουμε την όρεξη χιλιάδων εθελοντών. Δεν πρόκειται για δημόσιο έργο που το αναλαμβάνει κάποιος εργολάβος».

Δήμαρχος Ξάνθης: Υπερβολικό μέτρο η αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Υπερβολικό χαρακτηρίζει το μέτρο της κυβέρνησης για αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ο Μανώλης Τσέπελης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o δήμαρχος της Ξάνθης τονίζει ότι «θεωρούμε το μέτρο υπερβολικό σε σχέση με άλλους χώρους που αναπτύσσονται ίδιες δραστηριότητες. Δεν το ρισκάρουμε αλλά είμαστε πολύ θυμωμένοι».

Ακόμα, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, ανέφερε ότι «την Κυριακή παίζει Ξάνθη-ΠΑΟΚ. Στο γήπεδο θα υπάρχουν 15.000 φίλαθλοι. Υπάρχει κίνδυνος, ρωτώ τον κ. υπουργό».

Σχετικά με την οικονομική πτυχή του θέματος, υποστηρίζει ότι από την αναβολή των εκδηλώσεων η πόλη του θα απωλέσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

«Το καρναβάλι είναι πηγή ζωής για εμάς. Οι σύλλογοι προετοιμάζονται έξι με επτά μήνες. Έχουμε περί τους 16.000 καρναβαλιστές. Έρχεται κόσμος και από Τουρκία και Βουλγαρία» κατέληξε ο κ. Τσέπελης.