Για όλους και για όλα μίλησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «σχέσεις» του με τους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Νίκο Παππά.

Αναλυτικότερα μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά, τονίζοντας πως ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τα πάντα, από τον Νίκο Παππά.

Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε και μια άγνωστη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ίδιο και τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός πως όσα έκανε τουλάχιστον ο Νίκος Παππάς υπήρχε η συγκατάθεση του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας» ανέφερε ο κ Μιωνής, ενώ τόνισε την άποψή του πως «ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα οτι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης».

«Ο Ν.Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη» τόνισε ο μάρτυρας.

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω οτι ο Ν.Παππας ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα οτι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε» δήλωσε στην κατάθεσή του ο κ Μιωνής «φωτογραφίζοντας» σχέσεις πολλών ταχυτήτων μέσα στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου επί των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ
Μαρκόπουλος: Πως κανονίστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου; σε ποιους χωρους; ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής;

Μιωνής: έγινε στο γραφείο του Παππά, πηρέ τηλέφωνο ο Παππάς και μάλλον η πρωτοβουλία ήταν του Φιλιππάκη. Έγινε η συνάντηση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση. Ήμουν εγώ, Παπαγγελόπουλος Παππάς.

Μαρκόπουλος: Πως έγινε η συζήτηση;

Μιωνής: Ο πρωθυπουργός και Παππάς είχαν καταλάβει ότι κάτι βρωμάει. Είχαν παραπλανηθεί από Παπαγγελοπουλο. Είχαν το εξής δίλημμα από τη μια είχαν πέσει σε παγίδα από την άλλη δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον κο Παπαγγελοπουλο. Κατάλαβα ότι ο Παπαγγελοπουλος είχε πολύ δύναμη τους βοηθούσε πολύ στη δικαιοσύνη.

Μαρκοπουλος: ήταν κάτι σαν κράτος Εν κρατεί δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος;

Μιωνής: Ο Τσίπρας ήξερε τι συνέβαινε αισθανόταν άσχημα γι αυτό και προσπαθούσε να βρει λύση. Δεν τον ήλεγχαν.

Μαρκοπουλος: μιλήστε μας για την Ανεξαρτητη εκθεση campo:

Μιωνής: Είναι ο πιο αξιόπιστος δικαστής παγκοσμίως εναντίον της διαφθοράς. Αυθεντία. Έβαλε φυλακή τη χούντα της Αργεντινός. Αφρικανούς δικτάτορες. Συμπέρασμα του ήταν ότι στην Ελλάδα υπήρχε κύκλωμα με αρχηγό Παπαγγελόπουλο.

Μαρκόπουλος: Υπάρχει ηχητικό υλικό κύριε Μιωνής; Μπορείτε να αποδείξετε όλα όσα λέτε για τα ραντεβού σας στο Μαξίμου κι άλλου; θέλω να είστε ξεκάθαρος.

Μιωνής: Έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστεί θα τα προσκομίσω στη δικαιοσύνη. Έχω ότι χρειάζεται.