«Εγώ το έλεγα και το 2014 ότι δεν σχίζονται τα μνημόνια» δήλωσε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή.

«Αυτοί που δημαγωγούν λέγοντας ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, παραπλανούν» υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της ΛΑΕ. «Ήμουν ο μόνος που έλεγα όταν με ρωτούσαν για το ‘σκίσιμο’ ότι δεν είναι σωστή φράση, και έλεγα συνεχώς θα ακυρωθούν τα μνημόνια μέσα από ένα σχεδιασμό, μία πολιτική και μία στρατηγική που μπορεί να τα ακυρώσει» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης συμπληρώνοντας πως «δεν ήμουν από αυτούς τους δημαγωγούς γιατί ήξερα και τις δυσκολίες αλλά και τις ρίξεις που έπρεπε να γίνουν.» Μεταξύ άλλων τόνισε πως αν «αυτή η πραγματικότητα συνεχιστεί την Ελλάδα περιμένει όχι μόνο μία μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή αλλά φοβούμαι και εθνική καταστροφή.»

«Σεβαστό, ότι ψηφίζει ο ελληνικός λαός, αλλά όχι κατ` ανάγκη και σωστό», σημείωσε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της ΛΑΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς υπερασπιστήκαμε στο Δημοψήφισμα το «όχι», το πρόγραμμα με το οποίο είχαμε ανέβει στην Κυβέρνηση, την τιμή και την υπόληψη μιας χώρας και όχι τον εξευτελισμό της και υποστήκαμε λαϊκή αποδοκιμασία, δεν μπήκαμε ούτε στη Βουλή.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική την οποία ακολούθησε και το μνημόνιο που υπέγραψε και την υποτελή στάση του απέναντι στα μεγάλα δυτικά κέντρα δεν μπορεί και δεν είναι νοητό να καταγράφεται ως αριστερά. Δεν αναφέρομαι στον κόσμο που τον ψηφίζει, αναφέρομαι στην ηγετική του ομάδα και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε προσωπικό μηχανισμό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σέρνει όλους τους άλλους και τους πάει από το κακό στο χειρότερο μόνο και μόνο για να υπηρετήσει το μεγάλο όραμά του να είναι πάντοτε στην εξουσία. […] Παίρνει το χειρότερο ΠΑΣΟΚ και τα περιτρίμματα της Δεξιάς.»

Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα δρώμενα του πρώτου εξαμήνου του 2015 για τα οποία σύντομα όπως είπε θα είναι έτοιμο το βιβλίο του με πολλές αποκαλύψεις σημείωσε: «Με χίλιες πιέσεις και εκβιασμούς στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πέρασε η δανειακή σύμβαση χωρίς κύρωση από τη Βουλή μετά το 1ο Eurogroup του Βαρουφάκη. O άνθρωπος φοβόταν μην πάει φυλακή, αλλά τελικά μετά από ένα βράδυ πιέσεων και εκβιασμών έβαλε την υπογραφή του. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μιλάμε για αδικήματα που έχουν παραγραφεί ή όχι.»

Αναφορικά με τις ΜΚΟ είπε: «Δεν βλέπω να σηκώνουν το ανάστημα και τη φωνή τους οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για όλα όσα πράττει η Ευρώπη σε βάρος της Ελλάδας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Η Ελλάδα είναι θύμα και σηκώνει μεγάλο βάρος.[…]Πάντα ήταν καλή μπίζνα ο ανθρωπισμός για πολλούς, όχι για όλους. Για πολλούς είναι μια μπίζνα επικερδέστατη στηριζόμενη στα φιλανθρωπικά αισθήματα του κόσμου ο ποίος δεν γνωρίζει και την κατάσταση. Πηγαίνουν στην Ευρώπη, στον ΟΗΕ στις ΗΠΑ και από εκεί παίρνουν πολλά λεφτά και δεν ξέρουν κανένας που πηγαίνουν.»

Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια και στόχους δήλωσε: Αυτό που θα κάνω και με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι να επιχειρήσω να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο της αριστεράς.