Ο Άρειος Πάγος πρέπει να βγει και να πει επίσημα -και όχι μέσω διαρροών- για τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κακλαμάνης αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και τη μη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων τόνισε ότι «Νομίζω ότι πρέπει να βγει επίσημα, και όχι με διαρροές, ο Άρειος Πάγος να πει «το καθεστώς είναι αυτό, τα δικαιώματα της επιτροπής είναι αυτά άρα δίκιο έχει η επιτροπή που λεει να πάνε κανονικά να εξεταστούν ή έχει άδικο» και να τελειώνουμε. Να τελειώνει η επιτροπή τις εργασίες της, να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει η αλήθεια. Πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης χωρίς καμία παρέμβαση να βγει να δώσει την απάντηση και να τελειώνουμε».

Ενώ στην συνέχεια υπογράμμισε ότι «Όλοι μάθαμε ότι αυτοί οι προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κάνει παράλληλη έρευνα, πρόσωπο με πρόσωπο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο η εξεταστική επιτροπή και άλλο η προανακριτική. Αν ήταν εξεταστική θα έπαιρνα το μέρος των μαρτύρων διότι η εξεταστική δεν έχει δικαιώματα εισαγγελέως. Η προανακριτική όμως άρα και τα μέλη της είναι εν δυνάμει εισαγγελείς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πως λοιπόν πήγαν ακάλυπτοι, πρόσωπο με πρόσωπο, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εδώ δεν έρχονται».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο αντιπρόεδρος της Βουλής σχολίασε πως «Οι Τούρκοι έχουν αποχαλινωθεί. Χθες στο ΝΑΤΟ ο λόρδος της Βρετανίας που προήδρευε δεν έδωσε το λόγο στους Έλληνες βουλευτές και ορθώς έπραξαν και σηκώθηκαν και έφυγαν. Χάρηκα που είδα μια ενιαία ανακοίνωση υπογεγραμμένη από όλους τους Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική συνέλευση».

Ερωτηθείς για τη προσφυγή στη Χάγη ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι «Αν λάβουμε υπόψη τι λένε τις τελευταίες μέρες οι Ερντογάν και Τσαβούσογλου θεωρώ ότι είναι τραγικό λάθος να ακούγονται και φωνές εντός Ελλάδος ότι πρέπει να πάμε στη Χάγη και να τα βρούμε με τους Τούρκους πέραν των δύο θεμάτων δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών. Δηλαδή τι θα πάμε να συζητήσουμε την αποστρατικοποίηση των νησιών, το μισό Αιγαίο να γίνει γκρίζο; Ακούγεται η λέξη «οικονομική συνεκμετάλλευση» και είναι κάπως αθώα αλλά κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από τη «συνεκμετάλλευση». Κρύβονται δυστυχώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Για αυτό η θέση μου είναι ξεκάθαρη είμαι εναντίον όλης αυτής της παραφιλολογίας που αρχίζει και αναπτύσσεται είτε από επώνυμα στελέχη είτε από το περιβόητο δίκτυο της κας Διαμαντοπούλου, είτε το ΕΛΙΑΜΕΠ του κ. Ντόκου. Ο κ. Ντόκος του έκανε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη τιμή να τον πάρει σύμβουλο εθνικής ασφαλείας από την στιγμή που δέχτηκε αυτή τη θέση όποιες σκέψεις έχει τις λεει μόνο στον Πρωθυπουργό και ο Πρωθυπουργός θα πάρει την απόφασή του αν θα τις ακούσει ή θα τις απορρίψει. Βεβαίως έχει δικαίωμα να έχει προσωπική άποψη αλλά τότε δεν έπρεπε να είχε δεχτεί τη θέση που του προσέφερε ο πρωθυπουργός. Εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό –προσφυγικό, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «Έκανα ερώτηση και αίτηση κατάθεση εγγράφων να μου απαντηθεί πόσοι μετανάστες νόμιμοι, μη νόμιμοι, πόσοι πρόσφυγες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Παρότι τα στοιχεία ήταν αναλυτικά κάπου γράφει ότι είναι κατά προσέγγιση. Ήδη έχουμε ένα εκατομμύριο. Αν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο πρέπει να γίνει με τις κατά τόπους πρεσβείες, τα κατά τόπους προξενεία μας όπου όποιος θέλει να έρθει να μείνει στην Ελλάδα θα πάει να περάσει πρώτα από εκεί και να έρθει νόμιμα μέσα, και αφού θα έχει γίνει επιλογή και όχι ελάτε ένα εκατομμύριο επειδή έχουμε πρόβλημα δημογραφικό. Έχουμε πρόβλημα δημογραφικό και είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων μας όσων πολιτευόμαστε. Τώρα ξαφνικά το ανακαλύψαμε».

Τέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το πρόβλημα υπογεννητικότητας της Ελλάδας τόνισε ότι «Η λύση είναι αυτή; Κοροϊδευόμαστε; Η Ελλάδα δεν είναι για σήμερα και για αύριο είναι και για πολλά χρόνια μετά. Σκεφτόμαστε δηλαδή να μην υπάρχει η Ελλάδα;».