Μετά τον "Μάξιμο Σαράφη" και η "Αικατερίνη Κελέση" δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής,

 Δεν εμφανίστηκε, όπως αναμένονταν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση», και όπως στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη» διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πήγες από τον Άρειο Πάγο, η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία και ήδη οι αστυνομικές αρχές θα αναζητήσουν την «Αικατερίνη Κελέση» όπως συμβαίνει και με τον «Μάξιμου Σαράφη».

 Η ειδική επιτροπή της Προανακριτικής, θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ και θα περιμένει το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής ενός ή και των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Άλλωστε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής θα είναι σε ισχύ, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι μέχρι η Προανακριτική Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της.

Όσον αφορά στο θέμα της άρσης του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων, αυτό είναι κάτι που μόνο η αρμόδια εισαγγελική αρχή, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μπορεί να αποφασίσει σχετικά.

 

Αναμενόμενη εξέλιξη

Η «Αικατερίνη Κελέση» είχε ενημερώσει με δήλωσή τα μέλη της Επιτροπής πριν από μερικές ημέρες, ότι δεν επιθυμούσε να καταθέσει σημειώνοντας ότι

«Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει», έχει αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε δήλωσή της προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία απεστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

 Η «Κελέση» αναφέρει στην επιτροπή ότι έχει ήδη καταθέσει με φυσική παρουσία μόνον ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis και ότι προσφάτως εξετάστηκε, έπειτα από κλήση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο για τους χειρισμούς της κας εισαγγελέως Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis, αφού τηρήθηκαν προηγουμένως όλα τα μέτρα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία περί αποφυγής αποκάλυψης της ταυτότητάς της, του προσώπου και λοιπών στοιχείων. Το δε περιεχόμενο της κατάθεσής της έχει περιέλθει σε γνώση της προκαταρκτικής επιτροπής.