Μετά την κατάθεση της πρότασής της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των παιδιών, η ΟΝΝΕΔ κάνει ένα βήμα πιο μπροστά συμμετέχοντας ενεργά στη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Υγείας για την Πρόληψη, Προστασία και Προαγωγή της Υγείας- Ανάπτυξη των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα τροφοδοτούμενο από την παραπληροφόρηση και τη συνωμοσιολογία έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις. Ο εμβολιασμός είναι πιο αποτελεσματική άμυνα απέναντι σε μεταδοτικές ασθένειες οι οποίες μπορούν να προληφθούν ενώ χάρη στον εκτεταμένο και οργανωμένο εμβολιασμό έχουν εξαλειφθεί ασθένειες στο παρελθόν που αποτελούσαν μάστιγα.

«Η ΟΝΝΕΔ θα συμμετάσχει ενεργά στο διάλογο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας και να χτυπήσουμε στη ρίζα της την ημιμάθεια και την παραπληροφόρηση. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για την εγγραφή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία και ο νόμος να σταθεί απέναντι στην ανευθυνότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης με πρωτοβουλία του οποίου η γαλάζια νεολαία συμμετείχε στην διαβούλευση.


ΟΝΝΕΔ_Εμβολια