Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αρωγός και θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στον τομέα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης καθώς και την ισχυρή επιθυμία του για στενή συνεργασία με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στον γ.γ. Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκεστε στην Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα και έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για να βεβαιωθούμε ότι το τουριστικό μας προϊόν ακολουθεί τις τάσεις της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς. Πιστεύω ότι είναι, μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης, τις βέλτιστες πρακτικές και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε όσον αφορά τις κοινές μας προτεραιότητες. Είναι χαρά μας που βρίσκεστε εδώ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη στήριξη και την προτεραιότητα που δίνεται στον τομέα του τουρισμού από την ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ο γ.γ του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili δίδοντας τα συγχαρητήριά του «για τον αριθμό των αφίξεων, για την ηγεσία που επιδεικνύετε στον τομέα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη, για τον πλανήτη, για εμάς». «Έχετε μια εξαιρετική ομάδα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας με την UNWTO Tourism Academy για την ίδρυση του UNWTO International Center στην Αθήνα, με σκοπό τη μεταρρύθμιση των Σχολών Τουρισμού του Υπουργείου (δεξιότητες εκπαιδευομένων, κατάρτιση) και την ανάδειξή τους σε περιφερειακής εμβέλειας Κέντρα Τουριστικής Εκπαιδευτικής Αριστείας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η Ελλάδα θα διοργανώσει Master Classes σε συνεργασία με ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου στους τομείς του Marketing, της Διαχείρισης Δεδομένων και του Συνεδριακού Τουρισμού.