Σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς θεωρείται ανώφελο να επιστρέψει μεσοβδόμαδα στην Αθήνα για να ξαναφύγει και πάλι με προορισμό την βελγική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της ελληνικής διπλωματίας θα μεταβεί σήμερα αεροπορικώς στης Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζουμε ότι μοναδικό θέμα του Συμβουλίου είναι η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 20 του μηνός με αντικείμενο την κατάρτιση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027.

Στη Σύνοδο της Πέμπτης τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει βέβαια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας δίπλα του τον κ. Βαρβιτσιώτη. Για να μην πηγαινοέρχεται όμως, έχει προγραμματίσει μια σειρά από επαφές.

Έτσι, αύριο απόγευμα θα πάει να δει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ την Τετάρτη θα έχει επαφές με Έλληνες ευρωβουλευτές.