Τη στήριξή του στον Κώστα Τασούλα επικροτώντας εμμέσως πλην σαφώς την άρνησή του να παραλάβει τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα με τις συνεδριάσεις του Eurogroup, εκφράζει το ΚΙΝΑΛ καθώς αποδοκιμάζει την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πλυντήριο

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο την ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει το σχετικό φάκελο αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου της βουλής την κοινοποίησή του στους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

«Εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι για όλα όσα συνέβησαν στην οικονομία το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΚΙΝΑΛ.

Υποκλοπές και ψεύδη

Σημειώνεται ότι ο κ. Τασούλας αρνήθηκε να παραλάβει το φάκελο και τον επέστρεψε στον κ. Βαρουφάκη ως απαράδεκτο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της βουλής.

«Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος του κ. Βαρουφάκη» ανέφερε ο Κώστας Τασούλας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της βουλής είχε τη στήριξη και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος παίρνοντας το λόγο για την τριτολογία του επικρότησε την άρνηση του κ. Τασούλα να εμπλακεί η Βουλή στη διακίνηση των «υποκλοπών» που έκανε ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Eurogroup το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε νωρίτερα στη βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα το 2015.

Η αλήθεια τρομάζει σχολίασε το ΜέΡΑ25 την άρνηση του κ. Τασούλα να παραλάβει το φάκελο που κατέθεσε ο κ. Βαρουφάκης και να επιστρέψει ως «απαράδεκτη» την επιστολή του γραμματέα του ΜέΡΑ25.