«Αυτό που παραλάβαμε ήταν 40% κάλυψη οργανικών θέσεων από αυτούς που κουνάν το δάχτυλο και μας λένε γιατί δεν είναι στελεχωμένα και 67 χιλ. αιτήσεις ασύλου σε εκκρεμότητα», τόνισε ο διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Ρωμανός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σημασία έχει να ξεκινήσουμε από το τι παραλάβαμε και αυτό που παραλάβαμε ήταν 23 από τα 26 κέντρα μεταναστών στην ενδοχώρα χωρίς διοίκηση».

Εκφράζοντας παράλληλα την εύλογη απορία για το τι έκανε ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι «ερχόντουσαν αυτοί οι άνθρωποι στο 80% έδινε καθεστώς ευαλωτότητας άρα επί της ουσίας χωρίς να εξετάσει τίποτα τους έδινε καθεστώς πρόσφυγα». «Αυτοί όλοι έφευγαν στην ενδοχώρα για αυτό ήταν πιο εύκολη η άνευ όρων αποσυμφόρηση γιατί γινόταν χωρίς όρους, χωρίς κανένα σύστημα και λογική», εξήγησε ο ίδιος.
«Αυτό το χάος παραλάβαμε, καμία διαδικασία ένταξης», επισήμανε.

Αυτό που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ήταν ότι «άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο που αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιστρέφουν πολύ πιο γρήγορα». «Αυτό ήδη έχει αρχίσει και αποδίδει υπό την έννοια ότι μόνο τον Ιανουάριο είχαμε 85 επιστροφές», διευκρίνισε προσθέτοντας «πως αν σκεφτεί κανείς ότι όλο το 2019 με το προηγούμενο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 391 επιστροφές». Την ίδια στιγμή ο κ. Ρωμανός εκτίμησε ως «οι επιστροφές θα αυξηθούν με στόχο 200 την εβδομάδα για να πιάσουμε το στόχο των 10 χιλιάδων που έχουμε για φέτος».

Με αφορμή τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα στο μαγαζί του και στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Ρωμανός εκτίμησε ότι αυτό συνέβη επειδή «βλέπουν ότι τα πράγματα σφίγγουν, επειδή βλέπουν ότι δεν υπάρχει η ίδια τάση που υπήρχε, επειδή το άβατο των Εξαρχείων έχει τελειώσει αντιδρούν και αντιδρούν διασπείροντας αυτή την ανομία σε άλλες περιοχές με άλλους τρόπους».

«Ο Ρουβίκωνας πάντα ακροβατεί στα όρια του ποινικού κώδικα νομίζω ότι με τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του ζητήματος θα λυθεί», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν έβγαλε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του Ρουβίκωνα, απάντησε ότι δεν έχει βγάλει ανακοίνωση απ’ ότι γνωρίζει αλλά σημείωσε πως «και ο κ. Ραγκούσης το έκανε χειρότερο γιατί είναι μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά ειρωνεύεται κιόλας».

Αναφερόμενος στα ειρωνικά λεγόμενα του Ραγκούση ότι «Αποκλείεται ο Ρουβίκωνας να χτύπησε τον Πορτοσάλτε, αφού ο Ρουβίκωνας θα τελείωνε την επόμενη μέρα που θα έβγαινε ο Μητσοτάκης», ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι σαν να μην έφτανε «αυτή η εξυπνάδα», ο κ. Ραγκούσης κατέληξε λέγοντας πως «προφανώς καταδικάζουμε κάθε ενέργεια κλπ».

Τέλος, όσο για την σιγή του κ. Πολάκη, ο κ. Ρωμανός τόνισε πως «δεν είπε κουβέντα και απέφυγε να καταδικάσει την ενέργεια με κάθε τρόπο». «Ξέφυγε πολύ έξυπνα και δεν καταδίκασε ούτε αυτός», κατέληξε.