Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε στην εκδήλωση για την Υγεία που διοργάνωσε χθες βράδυ το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υπό εξέλιξη δωρεά του Ιδρύματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία» και τα σχέδια για την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων. Δύο γενικών νοσοκομείων σε Κομοτηνή και τη Σπάρτη και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.


Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε εκ μέρους της οργανωμένης Πολιτείας διαχρονικά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύ σημαντική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και αναφέρθηκε στον πατριωτισμό των Ιδρυμάτων, των ευεργετών, των ιδιωτών που στηρίζουν τη χώρα και τη στήριξαν στα χρόνια της κρίσης.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την πλήρη αναμόρφωση του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», συνολικού ύψους 3,5 εκ. ευρώ, που θα προέλθουν από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της κυρίας Αλίκης Περρωτή και της οικογένειας Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου.
06_02_2020_3

Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», περιλαμβάνονται επίσης η προμήθεια τεσσάρων PET/CT τομογράφων σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με δύο νέα ελικόπτερα και δύο νέα αεροπλάνα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών, αλλά και η εκπαίδευση φοιτητών νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, διασωστών του ΕΚΑΒ, γιατρών και χειρουργών για την αντιμετώπιση του τραύματος και ιατρικού προσωπικού για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.