Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt συναντήθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακά θέματα και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο κ. Pyatt αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Περαιτέρω, επισήμανε τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως σε μία περίοδο που έχουν αναδυθεί αρκετοί παράγοντες αστάθειας. Αναφέρθηκε, τέλος, στο έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσόρισε το αμερικανικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τόνισε πως προσβλέπει σε ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προώθηση της Διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και συγκεκριμένα στις υποψηφιότητες της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΠΑ για τις ελληνικές θέσεις, καθώς και για την ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης υπουργών Εξωτερικών με αντικείμενο την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου.