«Βόμβες» με το καλημέρα από την Γεωργία Τσατάνη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αναφερόμενη στις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο των εισαγγελέων που διερευνούσαν τις κρίσιμες υποθέσεις, αλλά και τις απειλές του παραθεσμικού μηχανισμού που είχε στήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφερόμενη στην επίθεση εναντίον της από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» φέρεται να είπε ότι όσα της καταλόγισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναγράφονταν πλήρως στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε, όσα είχε αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016.

Φέρεται να είπε ότι κατά την διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων μπήκε στην αίθουσα ο Παπαγγελόπουλος και ειπε οτι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατι είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Εκείνη του ζήτησα να βγει γιατί δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός της ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρονταν. Τελικώς και έπειτα από την πίεση της αποχώρησε όμως από τότε άρχισαν οι πιέσεις της τηλεφώνησε ο Βαξεβάνης στο και της έθεσε θέμα γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ενοχλήσει ξανά και εκείνος τότε της είπε μην απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς.

H μάρτυρας φέρεται να είπε ότι τα έντυπα του προαναφερόμενου δημοσιογράφου την στοχοποιούσαν ως δήθεν διαφθαρμένη εισαγγελέας λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να επιστρέψει το φάκελο του Βγενόπουλου στην Ελένη Ράικου για να ασκηθούν διώξεις.

Όπως ανέφερε η ίδια στα τέλη του 2015 το κάλεσε σπίτι της προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα και τότε ο Παπαγγελόπουλος την πίεσε να επιστρέψει την δικογραφία διότι όπως της είπε σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε άγριος πόλεμος εναντίον τους. Της ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του για να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της.

Οι πιέσεις που δέχθηκε η μάρτυρας από το σύστημα Παπαγγελόπουλου αλλά και τα όσα υπέστη την οδήγησαν σε κάποιο σημείο της κατάθεσης να ξεσπάσει λέγοντας καρτερώ την ώρα, πιστεύω πρώτα στο θεό και έπειτα στην Δικαιοσύνη.

Η κ. Τσατάνη φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε αλλαγή νόμου για να υποστεί διώξεις. Η μάρτυρας ενέπλεξε στο σύστημα αυτό και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου τονίζοντας ότι η Βασιλική Θάνου την ανέλαβε πειθαρχικά και ανέλαβε και τη κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Αναλυτικότατη ήταν και για συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος της. Συγκεκριμένα είπε ότι πριν ξεκινήσουν το κυνήγι της από τον Παπαγγελόπουλο υπήρξαν δημοσιεύματα του Βαξεβάνη με τίτλο «ένα βήμα πριν τη δίωξη» και στην συνέχεα άλλο δημοσίευμα με δήλωση Παπαγγελόπουλου «δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου, φέρεται να είπε σε κάποιο άλλο σημείο της κατάθεσης της.

Οι απαντήσεις που έδωσε η κυρία Τσατάνη στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη έχουν ως εξής:

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Παπαγγελόπουλος εισήλθε στη σύσκεψη με τους εισαγγελείς χωρίς να έχει δικαίωμα;
Γ. Τσατάνη: Δεν είχε δικαίωμα και αντέδρασα. Μου ειπε οτι ενδιαφέρεται ο ίδιος
Θ. Πλευρης: Στις 14.11.15 σας ζήτησε να επιστρέψετε τον φάκελο την κα. Ράικου;
Γ. Τσατάνη: Ναι για να ασκηθούν διώξεις οπως ειπε
Θ. Πλευρης: Ειχε δικαίωμα να σας ζητήσει να επιστρέψετε φάκελο;
Γ. Τσατάνη: Προφανώς όχι.
Θ. Πλευρης: Στις 22.11. 15 σας ξανά ζητησε επιστροφη του φακέλου με πιέσεις;
Γ. Τσατάνη: Όχι με πιέσεις. Εκβιαστικά μου ειπε “ακομη δεν γύρισες τον φάκελο γιατι δεν τον γύρισες; Εαν δεν συμμορφωθείς θα αρχίσει άγριος πόλεμος σε βαρος σου. Συμμορφώσου, να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου”
Θ. Πλευρης: Μετα ξεκινησε ο πόλεμος;
Γ. Τσατάνη: Ναί. Δέχθηκα πειθαρχική δίωξη μετά απο επιστολή του Βαξεβάνη και αρχειοθετήθηκε μετά άλλαξε ο νόμος και ανέλαβε η κα Θάνου που έκανε και την δίωξη και την κρίση. Παράλληλα δέχθηκα στοχοποίηση απο δημοσιεύματα κυρίως των Μέσων του Βαξεβάνη.
Θ. Πλευρης: Τα όσα ανέφερε η προκήρυξη Πυρήνων της Φωτιάς;
Γ. Τσατάνη: Ειναι ακριβώς οτι λεει ο κ Παπαγγελόπουλος. Μου ειχε αφαιρεθεί και η φύλαξη
Θ. Πλευρης: Καταγγέλλετε δηλαδή οτι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές απο κ Παπαγγελόπουλο δεν ενδώστε και υπηρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λενε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί. Οι Ράικου – Αθανασίου – Αγγελής.
Γ. Τσατάνη: Εγω αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα οχι μονο δημοσίευματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση
Θ. Πλευρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θανου τότε πρόεδρος του ΑΠ και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ ειχε αρχειοθετηθεί η υποθεση;
Γ. Τσατανη: Ναι