Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το θέμα την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Προέδρου της UEFA να επισκεφθεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση.

 Η πρώτη επίσημη αντίδραση από πλευράς FIFA για το ελληνικό ζήτημα, είναι θετική καθώς ο πρόεδρος της, Τζάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας και με δημοσιογράφους αναφερόμενος και στην Ελλάδα και στο επίμαχο ζήτημα του ποδοσφαίρου.

 Ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου της ΕΡΤ, σχετικά με την θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κυβερνήσεων στο να εμπλακούν στα του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA είπε ανάμεσα στα άλλα πως «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις».


Αναλυτικά σχολίασε ο κ.Ινφαντίνο:

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».