Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
ddd
Πολιτική

Για επενδύσεις και ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν Μητσοτάκης-Μπιν Σαλμάν

Αποστολή Ριάντ

 Με τη συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία.

 Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ.

 Συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκε στον επενδυτικό τομέα. Σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

 Με την επίσκεψη του, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. Αργά το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι και το πρωί θα ξεκινήσει η επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.