Ιδιαίτερα θερμές και αισιόδοξες ήταν οι επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι, με εκπροσώπους πολυεθνικών, οι οποίο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στον Έλληνα Πρωθυπουργό να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, κατασκευών, διαχείρισης απορριμμάτων, τεχνολογίας, ασφάλισης, τουρισμού, ποτών και φαρμάκου. Ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδειξε ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται.

 Αρκετές από τις πολυεθνικές είπαν πως είτε δεν είχαν παρουσία είτε είχαν απογοητευτεί από τις προσπάθειες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά μίλησαν για ένα καινούριο άνεμο που φυσάει στην Ελλάδα και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναέρθουν στην Ελλάδα τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που ακούει και κινείται γρήγορα. Μίλησαν για αλλαγή του επενδυτικού κλίματος και “can do attitude”. Συζητήθηκαν ευκαιρίες για βιώσιμο τουρισμό, αναβάθμιση υποδομών, καινοτόμα πρότζεκτ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και εκσυγχρονισμό του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

 Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση του MEDEF (French Business Confederation) να οργανώσει σύντομα επίσκεψη Γαλλικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.

 Αμέσως μετά τις συναντήσεις στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον οποίο θα συζητήσουν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Τουρκία και τα Δυτικά Βαλκάνια. Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που βλέπει ο κ. Μισέλ για το ΠΔΠ.