Δριμεία κριτική στον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη για τη στάση του απέναντι στο ζήτημα της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αλλά και στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, για τις εμπρηστικές δηλώσεις περί διχοτόμησης της Ελλάδας έκανε από τον αέρα του ρ/σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» και την εκπομπή του δημοσιογράφου Θανάση Φουσκίδη, ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Ο κ. Μπουτσικάκης σημείωσε πως «η δήλωση Ζαγοράκη ήταν λάθος προς πάσα κατεύθυνση. Ως πολίτης και φίλαθλος μπορεί να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει αλλά αυτό δε δικαιολογεί τη στάση του ως εκλεγμένου ευρωβουλευτή που έχει εκλεγεί με τη φανέλα της ΝΔ να μην φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» και συμπλήρωσε ότι «κάποια πράγματα είναι υπεράνω των ομάδων. Δεν μπορεί να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει εκβιάζοντας την κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζει και την προσπάθεια της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα αλλά και στον αθλητισμό και πλήττει τη συνολική εικόνα αυτής της προσπάθειας».
Παράλληλα, ο κ. Μπουτσικάκης σχολίασε πως «το βασικότερο σημείο είναι ότι είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο και δεν μπορεί να εκβιάζει για τα αποτελέσματα που θέλει. Το ίδιο ισχύει για όλους τους παράγοντες» ενώ ξεκαθάρισε ότι «με τη νομοθετική ρύθμιση προσπαθούμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο και τον επαγγελματικό αθλητισμό και ιδιαίτερα τις διατάξεις που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις παρατυπίες που μπορεί να γίνονται σχετικά με την πολυιδιοκτησία».
Αναφορικά με την προσπάθεια διχασμού από την πλευρά του ΠΑΟΚ και το σχόλιο του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, ο κ. Μπουτσικάκης δήλωσε πως «ούτε η ελληνική κοινωνία είναι σε θέση να διχαστεί για τέτοιου είδους ζητήματα και ούτε και πρέπει. Θα πρέπει να το προσέξουν αυτό, ειδικά όσοι ασχολούνται με την πολιτική γιατί δεν υπάρχει Βορράς και Νότος. Είμαστε όλοι Έλληνες και είμαστε όλοι ενωμένοι».
Για τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «οι δηλώσεις αυτές υποβαθμίζουν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».
«Με θλίβει ιδιαίτερα για τους πολιτικούς που είναι εκλεγμένοι αυτή η κατάσταση», κατέληξε.