Σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά κυρίως το αίτημα εξαίρεσής του από την Προανακριτική που ζήτησε ο Δ.Παπαγγελόπουλος, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. 

Αναφορικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών: Αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει μια αυτοδυναμία που της δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να κάνει το πρόγραμμά της, ακόμα και στο κομμάτι των Περιφερειών και των δήμων κυρίως στηρίζεται από στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ συνεπώς δεν υπάρχει καμία κάλπη μπροστά, δεν έχουμε κανένα λόγο να θέσουμε τη χώρα σε μια αμφισβήτηση. Διότι όταν θες να υλοποιήσεις και μπορείς να υλοποιήσεις την πολιτική σου γιατί κανένας δεν σε εμποδίζει και προσπαθείς να πείσεις το διεθνή παράγοντα ότι υπάρχει μια σταθερότητα στη χώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργήσεις το οτιδήποτε. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, κακώς έχει ανοίξει και η κουβέντα θεωρητικά.

Πράγματι η απλή αναλογική είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα το αντιμετωπίσει η χώρα. Θα έχουμε σίγουρα εκλογές με απλή αναλογική και όταν έρθει εκείνη η ώρα δηλαδή στο τέλος της θητείας μας προφανώς θα υπάρχουν διπλές εκλογές γιατί με την απλή αναλογική δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της θητείας. Αυτό που προέχει και ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, για να έρθουν επενδύσεις, και εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει με σενάρια υποτιθέμενης εκλογολογίας.»

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την προσφυγή στη Χάγη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Όταν έχεις κάποιες σχέσεις είναι πρώτα από όλα οι συνομιλίες και η διπλωματία, μετά τα διεθνή δικαστήρια και αν δεν λύνεται τίποτα πάμε στα θερμά επεισόδια και στον πόλεμο. Το πρώτο και το σημαντικό είναι να έχουμε μια σαφή εικόνα, που την ανέδειξε παντού ο Πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία παραβίαση και αν αυτό συμβεί θα είμαστε έτοιμοι για όλα. Η θέση και της ΝΔ και η δική μου είναι ότι αν πας στη Χάγη θα πας για το μοναδικό θέμα που θεωρείς ότι έχεις διαφορά, που είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πας σε συνολική κουβέντα γιατί όταν θεωρείς και έτσι είναι ότι έχουν λυθεί όλα τα άλλα δεν είναι δυνατόν εσύ από μόνος σου να πας να τα ανοίξεις σε ένα διαιτητικό δικαστήριο.»

Η απάντηση στο αίτημα Παπαγγελόπουλου

Για την Προανακριτική Επιτροπή: «Σέβομαι απόλυτα τη θέση ενός ανθρώπου ο οποίος ελέγχεται και θεωρεί ότι ο ίδιος δεν έχει διαπράξει κάτι και φυσικά το τεκμήριο αθωότητας είναι απολύτως σεβαστό και με αυτή την έννοια καταλαβαίνω και τα αιτήματα που μπορεί να κάνει και πως θα χαράξει τη στρατηγική του. Αλλά από εκεί και πέρα σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας μια περίπτωση εξαίρεσης δικηγόρου έχουμε όταν είναι δικηγόρος κατηγορουμένου ή πολιτικώς ενάγοντος στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας ίδια υπόθεση είναι όταν υπάρχει ταυτότητα στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, στο πρόσωπο του πολιτικώς ενάγοντα είναι η ίδια ακριβώς υπόθεση. Τέτοιο πράγμα εδώ δεν υπάρχει. Το εντυπωσιακό είναι ότι καλά γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου, στο ίδιο δικαστήριο μάρτυρας από την πλευρά του κ. Μπαξεβάνη ήταν ο κ. Ραγκούσης που είναι μέλος της προανακριτικής. Δηλαδή αν υπήρχε κώλυμα σε εμένα αντίστοιχα δεν θα υπήρχε κώλυμα και στον κ. Ραγκούση; Εγώ σέβομαι απόλυτα την επιτροπή θα θέσω αυτά ενώπιων της επιτροπής και η επιτροπή θα αποφασίσει όπως αποφάσισε και τις προηγούμενες φορές.

Το σημαντικό για μένα από τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου είναι ότι αποδέχεται, γιατί μέχρι στιγμής αυτό το αρνούνταν έλεγε ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να εξαιρεί άτομα, από τη στιγμή που ζητάει την εξαίρεσή μου από την Επιτροπή με τη δήλωσή του είναι σημαντικό ότι πλέον και ο ελεγχόμενος αποδέχεται αυτό το οποίο λέγαμε από την αρχή ότι η Επιτροπή μπορεί να εξαιρέσει μέλος της. Γιατί τέθηκε ένα θέμα αν ορθώς εξαιρέσαμε τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Πολάκη τότε είχε ειπωθεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα, για να ζητείται τώρα η εξαίρεσή μου προφανώς αποδεχόμαστε ότι η Επιτροπή έχει αρμοδιότητα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει όλα τα δικαιώματα και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με τον απόλυτο σεβασμό. Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή και τις συνεντεύξεις που δίνει και τις αιτιάσεις που κάνει και τα θέματα που θέτει. Θα ελεγχθεί οτιδήποτε έχει ειπωθεί με μεγάλη προσοχή και με σεβασμό σε όλους τους κανόνες.

Θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα μεγάλο στάδιο των εξετάσεων δηλαδή έχουν εξεταστεί κεντρικά πρόσωπα που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη υπόθεση, προφανώς θα οδηγούμαστε και σε μια κλιμάκωση γιατί όσο πλησιάζουμε θα έχουμε και τις καταθέσεις και των εισαγγελικών λειτουργών αλλά και του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος θα κληθεί στο τέλος. Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει θέσει μια σειρά από αιτήματα τα οποία θα εξεταστούν, οπότε είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο χρονικό. Δηλαδή η επιτροπη στο διάστημα που έχει λειτουργήσει έχει παράξει έργο και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τηρήσουμε και τις προθεσμίες που έχουμε δηλαδή στα μέσα Μαρτίου να ολοκληρώσουμε αν εντείνουμε λίγο παραπάνω και το Φεβρουάριο.»