Εκτάκτως στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Τετάρτη το  βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν και τις υπόλοιπες επαφές που θα έχει στο Παρίσι την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο στις 8:30 το βράδυ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

 Οι δύο πολιτικοί ηγέτες έχουν αναπτύξει καλή προσωπική χημεία, που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, όταν την παραμονή της κρίσιμης τότε Συνόδου Κορυφής συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, σε μία συζήτηση όπου κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτής της Τετάρτης το "κυρίως πιάτο" θα είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2021-2027). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 20 Φεβρουαρίου για να αντιμετωπιστούν τα "αγκάθια" που εμποδίζουν τη συμφωνία στο νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους-μέλους της Ε.Ε. τον οποίο συναντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την ανακοίνωση αυτή.