Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως θα προχωρήσει στον έλεγχο των ΜΚΟ, ειδικά αυτών που ασχολούνται με το προσφυγικό και διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη σε αυτό το χάος που παρέλαβε, είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση.

Ήδη, στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό που έχει ήδη ψηφισθεί, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει σχετικά με την καταγραφή όλων των ΜΚΟ, οι οποίες εμπλέκονται με τη διαχείριση του προσφυγικού σε ένα μητρώο.

Αυτό πρόκειται να εξειδικευθεί ακόμη περισσότερο, αφού ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, να καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει την υποχρεωτική καταγραφή και των μελών των ΜΚΟ.

Τροπολογία, η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή και θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές για επεξεργασία στις 28 Ιανουαρίου.

Είναι ξεκάθαρο, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και με την πρωτοβουλία στέλνει ένα μήνυμα διαφάνειας που θα πρέπει να υπάρχει στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και δε θα ανεχθεί κανένα φαινόμενο διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.