Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας δείχνει ότι η χώρα γυρίζει σελίδα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε πως η κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει κοινοβουλευτική εμπειρία αλλά έχει πολιτική άποψη που την έχει καταθέσει με τις αποφάσεις της στο Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για το μεταναστευτικό είπε πως τα νησιά έχουν φτάσει στο αμήν καθώς –όπως είπε- υπάρχουν περιοχές που οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους.

Είπε πως -δημοσκοπικά- τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την υποστήριξη των πολιτών ενώ ανέφερε πως πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας έναντι των
Ελλήνων στα νησιά.

Για τις ΜΚΟ είπε πως γύρω από τους πρόσφυγες έχει στηθεί ένα παιχνίδι εκατομμυρίων και είπε πως το φαινόμενο πρέπει να παταχθεί.

Για τις τουρκικές προκλήσεις είπε πως ζούμε σε μια περίοδο που παίζουμε ένα θέατρο σκιών ενώ κάλεσε την ΕΕ να βγει να πει πως δεν υπάρχει ενταξιακή ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Είπε πως είναι άλλο πράγμα να διαπραγματεύεται ο Ερντογάν με την κ. Μέρκελ και άλλο να διαπραγματεύεται ο Τούρκος πρόεδρος με τους εκπροσώπους 500 εκατομμυρίων πολιτών.

Αναφορικά με την προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά είπε πως είναι υπέρ του διαλόγου και πως η μόνη διαφορά είναι υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Σημείωσε πως η πολιτική της αδράνειας μεγιστοποιεί τα προβλήματα και δεν τα λύνει, ενώ τόνισε με έμφαση ότι το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας.

Ανέφερε επίσης πως για τη Λιβύη είναι σημαντικό η συμφωνία που θα κάνει να είναι βιώσιμη.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.