Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νέο εκλογικό νόμο.

 Αφού ανέλυσε το πόσο υποκριτικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί με το μπόνους των 50 εδρών και πως το χρησιμοποίησε για να κερδίσει τις εκλογές, υπενθύμισε ότι μόνο το 2016 «σας έπιασαν οι ευαισθησίες βλέποντας ότι έρχεται η ήττα και ψάχνατε συνεργασίες ακόμη και με τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να στερήσετε την αυτοδυναμία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 Ο Λαζαρίδης, όταν προκλήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη και Ζαχαριάδη, που του ζήτησαν να το πάρει πίσω, τους υπενθύμισε ότι «ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε πει ότι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής προσμετρώνται στις ψήφους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

 Η …πληρωμένη απάντηση του Μακάριου Λαζαρίδη έφερε νέες, έντονες αντιδράσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.